Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden om met mij aan de relatie met jezelf, anderen en je omgeving te werken:

Eén-op-één relatiepadwerk:

  • Relatiepad ExploratieSessie (kennismaken, inzichten & ontwarring in een extra lange sessie)
  • Relatiepad Counseling (één-op-één verdiepend counselingtraject, lengte in overleg)
  • Relatiepad In Kaart (mijn 'signature methode': een maatwerk interactief zelfonderzoekstraject, in combinatie met verdiepingssessies)

Met een partner:

  • Shared Center Work (Onderstroomluisteren met partner(s) in themasessies)
  • Ook bied ik partners de mogelijkheid om een duaal Relatiepad In Kaart traject te doen (dat wil zeggen, twee interactieve zelfonderzoeksreizen die met elkaar worden gedeeld)

Daarnaast vind je onderaan de pagina nog informatie over maatwerk extra ondersteuning via Mini Check-in Sessies, en antwoorden op veelgestelde vragen.


Eén-op-één counseling

Relatiepad ExploratieSessie

Een extra lange diepgaande sessie van 1,5 uur waarbij we onderzoeken wat er op dit moment voor jou speelt, of dat nou een moeizame zoektocht naar een fijne relatie is, een vraagstuk waar je mee worstelt in een relatie, of moeite met verder kunnen na een voorbije relatie. Geen thema is te raar, alles is welkom, bespreekbaar en dieper te beluisteren en onderzoeken. Je komt terug met meer helderheid over je situatie en concrete vervolgstappen die bij jou passen.

Exploratiesessies kunnen op zichzelf staand worden gebruikt (het komt geregeld voor dat één ExploratieSessie precies is wat je nodig hebt om je weg weer te vinden!); maar fungeren ook als startpunt voor een verdiepend Relatiepad counselingstraject of het signature 'Relatiepad In Kaart' OnderzoeksTraject, waarin ik langer met je meeloop.

Relatiepad exploratie van 1,5 uur Investering*
ExploratieSessie (1e exploratie) € 89 (éénmalig te gebruiken totaaltarief voor de eerste -extra lange- sessie van 1,5 uur)

Klik hier om je exploratiesessie te boeken.
Probeer het zonder risico: ook al gaan we meteen de diepte in, als je na de eerste 20 minuten het gevoel hebt dat we niet goed bij elkaar passen, geef het gewoon aan: dan beëindigen we de sessie en vervalt je betalingsverplichting.

Liever eerst alleen kort kennismaken? Dat kan natuurlijk! Vraag dan een gratis 20 minuten ontmoetingsgesprek aan. Ik luister naar wat er speelt, beantwoord vragen en geef verbindings- en ontwarringsinzicht, en we kijken of het klikt. Dit is uiteraard volledig vrijblijvend. En: het kan (op een later moment) worden uitgebreid met 70 minuten tot een volledige ExploratieSessie, waarmee je nog steeds in aanmerking komt voor het 1e exploratie-tarief.

*Heb je een laag inkomen en is de investering teveel voor je? Neem contact met me op.
(Zie ook de veelgestelde vragen over mijn 'pay it forward' initiatief onderaan deze pagina.)


Eén-op-één counseling

Relatiepad Counseling VerdiepingsTraject

Dieper ingaan op iets wat speelt, iets doorwerken, of een nieuw vraagstuk aanboren. Om weer heldere richting te krijgen. Alle thema's zijn welkom: relatiekeuzepunten, relatiebreukverwerking, een bepaald patroon dat je steeds tegenkomt, maar ook het aanpakken van spanning rond relaties. Ik loop echt met je mee, geef je oefeningen en verbindingsinzichten, en zet verhalen en therapeutische methoden in om dwaalwegen te ontwarren - afgestemd op waar jíj op dat moment bent en behoefte aan hebt.

Aan het eind van je traject heb je meer inzicht in relevante lijnen van je relatielandschap, heb je je richting weer helder, en heb je verdiept inzicht in persoonlijk patronen. En concrete stappen gezet om wijzer en effectiever hiermee om te gaan.

Aantal VerdiepingsUren Investering
1-2 € 89 per uur
3-4 € 84 per uur
5-6 € 80 per uur
7+ € 78 per uur

Neem contact op om een counseling traject in te plannen. We bepalen samen de lengte van het traject en de sessieduur.
Kom je voor het eerst? Boek dan als intake eerst een ExploratieSessie.


Mijn signature één-op-één traject

Relatiepad In Kaart Begeleid ZelfonderzoeksTraject

Bekruipt je het gevoel dat er een patroon is waar je zelf onderdeel van bent? Of vermoed je dat het grotere systeem waarin we leven van invloed is op je liefdesleven? Wil je dieper duiken in wat er voor jou speelt, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan aan voor een op maat gemaakt en door mij begeleid zelfonderzoek waarbij je jouw persoonlijke relatiepad in kaart gaat brengen. Je krijgt systematich de aspecten en lijnen die bewust en onbewust je weg hebben bepaald stap voor stap helder, aan de hand van een zorgvuldig ontwikkelde en interactieve dynamische structuur. Dit brengt bewustwording en inzicht in waar je bent, waar je naartoe wilt, welke winden er waaien en waar je valkuilen en blokkades liggen. Zo ben je beter uitgerust bij keuzes, kun je veel gerichter navigeren en sta je steviger op je eigen grond én de gedeelde relatiegrond (als die zich voordoet).

Tijdens je zelfonderzoek en onze begeleidingsafspraken doe je volop inzichten op, en aan het eind van het traject heb je een meta-perspectief van jouw unieke pad. Echter: diep luisteren naar thema's die aangeraakt worden die je mogelijk verrassen of therapeutisch werk rond belemmerende patronen die tijdens het onderzoek duidelijker worden vergt aanvullend werk. Omdat dit traject naast grondig en intensief, ook confronterend kan zijn, bied ik het alleen aan in combinatie met (minimaal 5-7) verdiepende Relatiepad counselingssessies.

Opbouw Investering
Complete maatwerk interactieve zelf-onderzoeksstructuur met 5 'gebieden' waarin je je relatiepad in kaart gaat brengen, in een paswoord-beschermde omgeving (app), incl. instructiegesprekjes en het door mij destilleren en categoriseren van belemmerende overtuigingen € 350
5 transformatieve relatiepad counseling sessies (minimum) € 400
Extra counseling sessies (aanbevolen) € 78 per uur
Extra modules (optioneel) (Volledig gepersonaliseerd; prijs op aanvraag)

Interesse om dit maatwerk zelf-exploratie traject aan te gaan ? Boek een Relatiepad Exploratiesessie om te zien of je een match bent voor dit bijzondere traject!


Relatieruimte-luisteren met partner(s)

Shared Center Work ThemaSessies (met partner(s)!)

Bovenstaande trajecten zijn individuele één-op-één trajecten. Wanneer je in een relatie bent, komen twee (of meer) relatiepaden samen, wat het naast een individuele aangelegenheid een co-creatie maakt: er ontstaat een gedeelde relatieruimte - een Shared Center - met een unieke eigen dynamiek.

In Shared Center Work ThemaSessies staat deze dynamiek centraal. Het zijn alleen geen traditionele praatsessies waarin je met elkaar in dialoog gaat: mijn partnersessies verlopen volgens de unieke en bijzonder effectieve Onderstroomluisteren© methode, die ik in samenwerking met psychologe en luisterexpert Saskia Zwijnenburg heb ontwikkeld.* Hiermee kunnen jij en je partner op een volkomen gelijkwaardige en dus veilige manier sámen een thema dat in de onderstroom jullie gedeelde relatieruimte beïnvloedt beluisteren én transformeren. Jullie voelen je diep gehoord en gezien, doen onverwachte inzichten op rond het thema en en lopen weg met concrete en bij ieders afzonderlijke relatiepad passende stappen voor de toekomst. 

Kom je voor het eerst samen? Vraag dan een Shared Center Work Intakegesprek aan. In deze vrijblijvende intake van driekwartier maken we wederzijds kennis, krijg je (superwaardevolle!) inzichten over jullie gedeelde ruimte, onderzoeken we wat er speelt in de onderstroom dat je samen zou willen beluisteren en kijken we naar hoe ik jullie het best van dienst kan zijn.

RelatieRuimte Investering
RelatieRuimte Intake (45 min) € 50 (gratis als we niet besluiten door te gaan)
ThemaSessie met partner (1-2 uur) € 175
ThemaSessie met meer personen (bijv. kinderen of bonusouders) Op aanvraag
Huur externe locatie (indien nodig) Exclusief

Klik hier om een Shared Center Work intakegesprek in te plannen. Willen jullie in aanvulling hierop ook je Relatiepad (duaal) in Kaart brengen of individuele Relatiepad counseling ontvangen, geef dat dan aan bij 'message' op het boekingsformulier.

*Onderstroomluiseren© is ook beschikbaar als transformatief groepsluisterproces voor teams, start-up's & organisaties: zie voor meer info de website van de Meisjes van de Ronde Tafel.


Voor als je een beetje extra nodig hebt

Mini Check-in Sessies Maatwerk OntwarringsSupport

Het kan zijn dat je een dringende vraag hebt of een beetje emotionele steun nodig hebt, terwijl het nog even duurt voordat we weer een sessie hebben. Of dat je in aanvulling op je lopende traject baat zou hebben bij extra reminders of 'pitstops' om even te sparren tussen sessies door - of na afloop van een traject.

Heb je behoefte aan incidentele extra ontwarringshulp? Vraag dan een planningslink aan via WhatsApp of dit formulier. Ik bied Mini Check-in Sessies aan in tijdsblokken van 15 minuten - meestal kan ik daar op korte termijn tijd voor vrijmaken, en meestal is dat genoeg om even je centrum terug te vinden.

Maatwerk support Investering
Korte vraag per app Gratis
Mini Support Sessie per 15 minuten € 17,50
Maatwerk support inbegrepen bij traject Geen extra kosten

NB: Maatwerk extra ontwarringshulp is alleen voor bestaande cliënten en vormt een aanvulling op en geen vervanging voor sessies of trajecten, waarin we veel dieper werken.


FAQ

Veelgestelde vragen

Op welke tijden en locatie(s) werk je? Werk je ook online?

Tijden
Ik werk op afspraak, in principe van maandag tot en met vrijdag van 11:00 - 17:00.

Op verzoek (en tegen een kleine opslag) werk ik ook in de avond van maandag tot en met donderdag van 19:00-21:00 uur.

Locaties
Ik werk bij voorkeur online, meestal  via Zoom en/of Miro. In bepaalde gevallen werk ik ook op locatie, of stel ik voor een wandeling te maken. Dat laatste zal doorgaans in de omgeving van Wageningen/Heveadorp zijn.

Neem contact op, dan kijken we samen wat het beste werkt in jouw situatie!

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dat hangt helemaal van je situatie af. Vergelijk het met een fysiotherapeut:

Soms heb je iets kleins en loop je na een paar sessies weer vrolijk zelf door. Soms heb je een iets langer traject nodig.

Soms zijn de sessies zelf genoeg, en in andere gevallen is het nuttig om thuis oefeningen te doen.

Soms is een issue ernstiger en zijn er een periode intensievere sessies nodig om tot de gewenste diepte door te dringen. Of heeft je systeem tussen sessies doortijd nodig om te herstellen en nieuwe lessen en bewegingen te integreren.

En soms is het gewoon fijn om een paar keer per jaar een onderhoudssessie te doen als vinger aan de pols ;)

Kortom: neem contact op, dan vormen we samen een plan. Op basis van je vraagstelling en inbreng tijdens de exploratiesessie (die vaak als wederzijdse intake fungeert) kijken we wat handig is in jouw specifieke situatie.

Ik wil graag meedoen met ‘pay it forward’. Hoe gaat dat in zijn werk?

In Italië kun je, als je een kop koffie of cappuccino koopt, een extra kop afrekenen die de koffiebar dan noteert en waarmee dakloze mensen koffie kunnen kijgen.

Geïnspireerd hierdoor heb ik een ‘pay it forward’ systeem - een soort solidariteitsfonds. Zo 'betaal je vooruit' voor mensen met geen of weinig inkomen. En kunnen zij sessies volgen tegen een sterk gereduceerd tarief.

Als je mee wilt doen, kun je dat aangeven bij het boeken van een sessie of traject. Ook achteraf kun je een afzonderlijk extra bedrag overmaken in het kader van ‘pay it forward’. Je kiest zelf hoeveel je bijdraagt en krijgt daar dan een aparte betaallink voor.

O ja, ik doe ook mee, want verdubbel alles wat je extra inbrengt (na aftrek van BTW)!

Heb je een regeling voor lage inkomensgroepen?

Ik werk niet voor niets, omdat ik ook moet leven. Maar ik draag wel graag bij aan het iets eerlijker maken van deze wereld!

Dus, als je door een laag inkomen moeite hebben met het opbrengen van de genoemde prijzen, neem dan vooral contact op. Dankzij de hierboven beschreven ‘pay it forward’ actie kan ik je meestal sessies bieden voor een lager tarief.

Worden sessies in sommige gevallen vergoed?

Zorgverzekering
Relatiepadcounseling wordt niet vergoed via de ziektekostenverzekering. De kosten zijn voor eigen rekening. Je kunt dit natuurlijk zien als een waardevolle investering in jezelf en je welzijn - en die van je (toekomstige) relatie en/of gezin.

Via bedrijf of werkgever
Heb je een eigen bedrijf of werk je voor een werkgever? Dan is er soms wél wat mogelijk. De kosten kunnen namelijk worden opgevoerd als bedrijfskosten, wat aftrekbaar is van de belasting. Daarbij heeft jouw werkgever er baat bij als jij je beter voelt en meer regie hebt over jezelf en jouw leven.

Vraag je werkgever naar de mogelijkheden en neem contact op met mij voor een offerte voor een traject (NB. dit zal dan niet onder de noemer Relatiepad zijn, maar onder coaching/counseling door Hanneke J. Nijland / De meisjes van de ronde tafel - er staat dus niets op de offerte over relaties).

In veel CAO's is verplicht opgenomen dat je een opleidingsbudget krijgt, en je zou kunnen kiezen dat in te zetten om meer grip te krijgen op je relatiepad: deze zaken kunnen immers je leven beheersen - en dus ook je werk belemmeren!

Welke betaalopties zijn er?

In de meeste gevallen stuur ik een betaalverzoek waarmee je met elke Nederlandse bank kunt betalen - wel zo handig.

Maar: als je dat liever hebt (bijvoorbeeld als je in het buitenland woont) kun je ook met PayPal, Revolut, credit card of een ouderwetse bankoverschrijving betalen.

Als je meer vragen over betaling, betaalmethoden en facturen hebt: laat het me weten.

Kan ik een sessie of traject cadeau doen (bijv. aan mijn zoon of dochter)?

Jazeker! Daarvoor kun je een Relatiepad cadeaubon aanvragen via mijn contactformulier.

Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat de ontvanger zelf wel Relatiepad sessiewerk wíl doen en ikzelf ook denk dat het een goede match is...! Meestal komt dat wel goed en zal de ontvanger er erg blij mee zijn. Mocht het níet uitpakken zoals je gehoopt had, kun je de bon gewoon aan iemand anders geven, zelf gebruiken, of je geld terugkrijgen (dit laatste sowieso binnen 14 dagen, en altijd als het besluit niet met de ontvanger te werken van mij uit komt). Je loopt dus geen risico :)

Een disclaimer hierbij: zonder toestemming van de betrokkene deel ik geen informatie uit de sessies met de gever, ook als deze minderjarig is. Zie ook mijn algemene voorwaarden (onderaan deze website).

Op Google staat dat je LGBTQ+ vriendelijk bent, wat betekent dat?

Dat betekent simpelweg dat iedereen welkom is, hoe ze zich ook identificeren en wat voor soort relatie ze ook zoeken.

Nu we het toch over diversiteit/inclusiviteit hebben: ik kijk ook niet op van kinks / fetishes. Mijn stelregel: zolang de uitvoering maar consensueel is, is het welkom om over te praten. (Ook als je er zelf een oordeel over hebt!)

Hoe zit het met privacy en geheimhouding?

Ik ga heel voorzichtig om met jou en je gegevens. Dit kun je nalezen in mijn privacyverklaring en algemene voorwaarden.

En zoals in mijn ethische code staat: onze sessies blijven strikt vertrouwelijk. Ik deel niets persoonlijks over jou en je ervaringen met anderen zonder eerst jouw expliciete toestemming te vragen.

Zodat jij met gerust hart je hart kunt luchten en vragen kunt stellen over alles wat je bezighoudt.

Als ik een relatie heb, moet ik dan niet samen met mijn partner komen?

Wanneer je in relatie bent, is een relatiepad zowel een individuele aangelegenheid als een co-creatie.

Wanneer je merkt dat je vooral last hebt van spanningen in jezelf waarvan je vermoed dat ze niet zoveel met je huidige partner te maken hebben, of wanneer je relatiekeuzevraagstukken hebt, is het logisch om voor jezelf een Relatiepad exploratiesessie te boeken of een traject aan te gaan.

Heb je een partner en zou je bepaalde patronen in jullie interactie dieper uit willen werken? Dan is het natuurlijk goed dat mét je partner samen - en eventueel zelfs met kinderen en bonusouders - te doen. Ik werk in mijn Shared Center Work ThemaSessies middels transformatieve luistersessies en vanuit doorvoeld inzicht in jullie eigen centra én jullie gedeelde centrum. Neem vooral contact op voor deze bijzondere en effectieve methode.

Dat gezegd hebbende: als het om wat voor reden dan ook niet lukt om samen te komen, kun je bij mij ook individueel werk doen rond jullie RelatieRuimte. Het is dus niet verplicht om samen te komen; ook één-op-één kun je heel goed inzicht krijgen in en werken aan jullie dynamiek.

En: neem bij twijfel vooral contact op!

Welke talen spreek je?

In principe doe ik mijn sessies in het Nederlands of Engels. Maar als het nodig is, kan ik me ook in het Turks redden.

Ik heb een andere vraag - hoe kan ik je bereiken?

Heb je een andere vraag over mij of mijn werk? Stel 'm via dit formulier :) Je kunt natuurlijk ook gewoon een appje sturen!