Zoals in elk goed verhaal, ben ik niet de enige die je op je weg tegenkomt om je te helpen.

Op deze pagina noem ik andere professionals met wie ik graag samenwerk, zoals bewegingstherapeuten.

Maar ook andere relatiedeskundigen en (bredere of niet-relatiegerichte gespecialiseerde) therapeuten die ik je aan kan raden - in aanvulling op of als alternatief voor mijn diensten.

Met sommige van deze collega's (zie de dikgedrukte opmerkingen) heb ik hechtere samenwerkingsverbanden, waardoor het mogelijk is om delen van je relatielandschap te onderzoeken met twee gidsen. Neem contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.


Beweging-, yoga-, breathwork- en voedingsdeskundigen:

Het is een bijzonder goed idee om naast relatiepadwerk niet alleen emotioneel aan zelfzorg te doen, maar ook fysiek. De volgende professionals vormen de perfecte aanvulling op mijn werk: wat zij doen kan ik niet, en andersom. Mocht je dus op zoek zijn naar meer specifiek lichaamswerk om je te ondersteunen tijdens je relatiepadwerk, vind je hieronder inspiratie!

Christiana van Out of your mind Shiatsu massage in Wageningen / Arnhem

Met Christiana bied ik gezamenlijke trajecten aan. Daarnaast zijn er workshops relatiepadwerk/qi-gong in de maak. Informeer naar de mogelijkheden.

Sophie, Marieke, Jurgen en Suzy van Sofysio in Wageningen (fantastische fysiotherapeuten - elk met een ander specialisme!)

Ronald van InnRchi Osteopathie in Wageningen

Chris Ruytinx's praktijk voor lichaamsgerichte therapie in Arnhem

Yoga in allerlei soorten en maten door Ynske Ackerman, Maartje van Lieshout, en Yolanda Qualm van Vital Energy Center (tip: ook online en in het Engels mogelijk!)

Neem contact op voor een (groeps-)workshop waarbij we RelatieRuimte werk (individueel of voor koppels) combineren met yoga en ander houdingswerk!

Ik heb goede ervaringen met ademwerk door Marjon v Opijnen van Embodiment Lab in Velp.

En omdat voeding natuurlijk een grote sleutel is tot lekkerder in je vel zitten, raad ik Dave, Steve en Darragh Flyn, van de Happy Pear. Check ook vooral hun YouTube channel voor tips en recepten!


Andere relatietherapeuten en -coaches:

Verbinding betekent samenwerking! Hieronder raad ik collega's aan die op andere / aanvullende manieren bezig zijn met relatiewerk. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar traditionele relatietherapie voor koppels. Je specifieke vragen hebt over sex. Of: op zoek bent naar hulp wanneer je je niet veilig voelt thuis.

Anke Verhees van Connection Lab (EFT therapeute)

Buro Nij in Wageningen

Zoek je een seksuoloog? Kijk dan in het register van de NWS

Voor mensen met vragen/problemen rond seksualiteit & lhbtqia+: Sinsia

Ik hoop van harte dat je dit nooit nodig hebt, maar mocht je je onveilig of onvrij voelen thuis: op de website van Blijf Groep staan veel relevante manieren om hulp te vragen. Ook kun je gratis chatten en 24/7 bellen met Veilig Thuis op 0800-2000.
Bel 112 bij direct gevaar.

Er staat veel troep op Insta, maar: er zijn ook pareltjes! Hier mijn top 3 favoriete Insta-accounts met inspiratie over relaties:

Jillian Turecki 

Hailey Paige Magee

Matthias Barker

Niet-relatiespecifieke therapeuten & coaches:

Soms komen we op paden terecht waar ons werk samen aan dingen raakt die niet specifiek met relatiewerk te maken hebben, maar wél aandacht behoeven. Wanneer je bredere of niet-relatiegerichte gespecialiseerde hulp zoekt op andere vlakken verwijs ik graag door naar:

Het is altijd een goed idee om te starten bij de praktijkondersteuner (POH - GGZ) van je eigen lokale huisartsenpraktijk.

Saskia Zwijnenburg, luistercoach en oprichtster van Luisterschool (Wageningen/online)

Met Saskia werk ik intensief samen, bijvoorbeeld bij het luisteren naar relaties in grotere groepen. Zie ook www.de-meisjes-van-de-ronde-tafel.nl

Hajnal Joy Nemeth, transpersonal therapist, at the Sophia Institute (in Hongarije - zowel in het Hongaars als het Engels)

Met Hajnal bied ik ook gezamenlijke trajecten en zelfs sessies aan. Informeer naar de mogelijkheden.

Margreet van den Toorn, MSc. psychologe, creatief therapeut en EMDR-therapeute van de Sinderhoeve in Renkum.

Voor traumaverwerking en zelfbeeldwerk.

Sajid van Waveren van de praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie in Amersfoort

Emrah Yolaç, clinical psychologist, psychotherapist and author (Istanbul, Turkey/online - voornamelijk in het Turks)

Selin Aksoy of the Private Selin Atasoy Counseling Center, for work with families and children (Izmir & Urla, Turkey - zowel in het Turks als in het Engels consulten mogelijk.)

Joel Young, therapist and founder of the NPA Process (NPA stands for non-personal awareness). He offers 1-on-1 online sessions as well as courses in English. He also has a podcast.